top of page

Kristdemokraterna Sundsvall

VÅRA POLITIKER

I Sundsvall har vi politiker i kommunfullmäktige och i kommunens olika nämnder.

Vilka som företräder oss i de olika uppdragen kan du se här nedan.

KD Sundsvalls toppnamn

Ronja Strid

Ronja Strid

Uppdrag i partiet: 

Ledamot i Sundsvalls kommunstyrelse, kommunfullmäktige,  finansutskott och personalutskottet. Ledamot i partiavdelningsstyrelsen och Beredning för kultur och fritid i SKR.

Politiska mål:

Två särskilt viktiga frågor för mig är samverkan mellan civilsamhället, näringslivet och kommunen samt kvalitativ äldreomsorg. Jag vill  gärna fortsätta arbetet med kristdemokratiska värderingar som kärna - för ett mer levande Sundsvall!

 

Bakgrund:

Tidigare badmintonspelare på elitnivån med examen i Media - och kommunikationsvetenskap. Arbetar som organisationsutvecklare på Kristdemokraternas parti- och riksdagskansli. Älskar träning, matlagning och min hemstad Sundsvall. Brinner för föreningslivet och människan som aldrig är frikopplad från sin omedelbara omgivning. 

Polina J. Larsson

Uppdrag i partiet:

Ledamot i Sundsvalls kommunfullmäktige. Ledamot i partiavdelningsstyrelsen. Ordförande för KD Sundsvalls distriktsstyrelse. 

 

Politiska mål:

En effektiv kommunal organisation med kärnuppdraget i fokus. Ändamålsenlig arbetsgivarpolitik fri från vänskapskorruption och med utgångspunkt i kommunmedborgarnas behov. Integration som fungerar både för den enskilde och för hela samhället samt en mångfald av skolor som möter alla de olika behov som finns. 

 

Bakgrund:

Småbarnsmor med rötter i Estland och erfarenhet från olika delar av världen. I bagaget finns sju år i habilitering- och äldrevården, över ett decennium som behörig lärare i Svenska som andraspråk på alla nivåer och många års studier i allt från lingvistik till nationell ekonomi och systemutveckling. Jag drivs av problemlösning både i det korta och i det långa perspektivet och av övertygelsen om att vi tillsammans faktiskt kan förändra vår omvärld till det bättre. 

kristdemokraternasundsvall_-7_edited.jpg

Liza-Maria Norlin

Uppdrag i partiet:

Kristdemokraternas partisekreterare.

Ersättare i Kristdemokraterna partistyrelse; ledamot i Sundsvalls kommunfullmäktige, ledamot i Västernorrlands distriktsstyrelse. Första ersättare Europaparlamentet.

 

Politiska mål:

Jag älskar Sundsvall och vill vara med och göra skillnad för platsen och framförallt för alla människor här. Mitt hjärta klappar särskilt för barn och unga och deras uppväxt. Trygghet och livskvalité är viktigt hela livet, därför är gemenskap, vård och omsorg till äldre och/eller sjuka och deras anhöriga prioriterade frågor för mig. Den Kristdemokratiska ideologins värderingar är ankaret och kompassen för mitt engagemang. Utveckling och ett aktivt förvaltarskap det är så bygger vi framtiden.

 

Bakgrund:

Gymnasielärare som idag jobbar som projektledare inom digitalisering samt författare och föreläsare. Förälder, fru och författare och dansar gärna på fritiden. Aktiv Kristdemokrat som drivs av frågor om värderingar, miljö/klimat och en god uppväxt för våra barn.

KD Sundsvalls förtroendevalda

(Klicka på bilden för att få mer information)

Vill du engagera dig i eller för KD Sundsvall?
Har du frågor eller idéer?
Hör då av dig till oss!

bottom of page