top of page

Föräldrar ska kunna välja barnomsorgsform!

Nedläggningsärenden av flera förskolor som nu tas upp på agendan uppfattas som hastiga beslut utan någon större dialog med vare sig medarbete eller familjer. Tyvärr är detta ännu ett resultat av kortsiktig politik från den politiska majoriteten.


Kristdemokraterna har i samband med olika beslut efterfrågat en analys av barnens psykosociala miljö samt belyst behovet av information om vad förskolelärarna tycker om förslagen. Detta har den politiska majoriteten sagt nej till, och utgått från underlag som fokuserat på ekonomi och kvadratmeter i stället.


Vi anser att föräldrar ska ha möjlighet att välja barnomsorgsform, oavsett om man väljer en stor/liten kommunal eller fristående förskola, eller en dagbarnvårdare (det som kallades dagmamma förr i tiden). Alla barn är unika med olika behov, därför kan kommunen inte erbjuda "en mall" för alla.


Läs artikeln i sin helhet här: https://www.st.nu/2022-03-15/fel-att-ha-en-mallforskola--alla-barn-ar-unika-med-olika-behov?fbclid=IwAR16gSlWqYl-OqMrfGfBDOakGmwaMtPZe2ofBhYSuBh6QTFoGAbQU2z2UFs


Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page